logo

Thema’s en techniek

Een onderwerp dat me al heel lang boeit is de boom. In de periode dat ik dicht bij de kust woonde ( veel wind) was dat in mijn werk terug te vinden. Nu ik alweer jaren in de Peel woon hebben de bomen een verstild karakter gekregen.

 

De Peel is een inspirerende en mysterieuze omgeving: plotseling ontstaan nevelslierten en rood/oranje hemels. Dat komt onvermijdelijk terug in mijn werk: het meest recente werk heeft nauwe banden met de gelaagdheid van het veen, de spierwitte berken of resten ervan, die je terug kunt vinden zodra je gaat graven in je tuin. Wie weet hoe lang dat onder het veen heeft gelegen, aan het uiterlijk van de berk is dat niet te zien.

Naast reeds bekende thema’s in mijn werk, bomen / rotsen / poorten / vazen, zijn er in de afgelopen jaren een aantal onderwerpen aan toegevoegd:

Veenklompen, schaakstukken, schaakspellen, tekstschalen, urnen.

U kunt een uitgebreide collectie werk bekijken bij Keramiekatelier de Specht, daarnaast werk ik ook graag met opdrachten.

Het werk is vriendelijk geprijsd, de prijzen liggen ongeveer tussen de € 100,-  en € 200,-

Alle keramiekstukken zijn handgevormd. Ik werk met plakken klei, meestal steengoed, die ik scheur en aan elkaar zet. Het werk krijgt accenten door middel van het prikken van gaatjes in de natte klei. De scherf wordt ingewreven met oxides en daarna geglazuurd en gestookt (1250˚C).

Een keer in het jaar staat er een buitenoven in de tuin om RAKU te stoken. In de collectie zijn een aantal RAKU werken terug te vinden.

Raku is een eeuwenoude techniek met opvallende craquelé glazuren gecombineerd met mat zwarte gedeelten.

techniek-rechts