logo

Keramiekatelier de Specht

Van 1973 tot 1978 kreeg ik mijn opleiding aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam, in het vroegere atelier van Karel Appel in de Lutmastraat.

Ik denk met plezier terug aan die jaren, waarin we met veel verschillende inzichten en verschillende technieken in aanraking kwamen. Zo heb ik gewerkt met hout, polyester, brons, zink, gips en natuurlijk klei, mijn favoriete materiaal.

De praktijkdocenten waren stuk voor stuk zelf als kunstenaar actief, vol trots gingen we de overzichtstentoonstelling van Hans de Jong (keramiek) bekijken in het Rotterdamse Boymans van Beuningen. Of we zochten de beelden van Jan Meefout op, die overal in de omgeving stonden. Vooral deze twee mensen zijn erg belangrijk geweest in mijn ontwikkeling, ze hebben me leren kijken! In het laatste jaar van mijn opleiding kreeg ik de bijnaam “specht”, dit had natuurlijk alles te maken met de manier waarop ik mijn werk decoreerde: kleine gaatjes prikken met een sateh stokje! Sindsdien signeer ik ook met gaatjes mijn werk.

Na vele tentoonstellingen overal in het land kwam het moment om op onze prachtige plek in de Peel een eigen galerie te beginnen. Dit initiatief viel mooi samen met de oprichting van Stichting de Peel Natuurlijk, we hebben in het afgelopen jaar al diverse kunstweekeinden georganiseerd.

Bij een bezoek kun je zowel het atelier ( het werk in wording) als de galerie ( het werk klaar voor verkoop) bezoeken.

 

Liesbeth Lukaart

November 2012

liesbeth
em