logo

De Peel Natuurlijk

De omgeving van Keramiekatelier de Specht is heel geschikt voor een langer verblijf. Je  kunt hier wandelen en fietsen in de schitterende natuur maar er zijn nog veel meer mogelijkheden in Helenaveen en Griendtsveen. In 2011 werd Stichting de Peel Natuurlijk opgericht met als missie: dit unieke gebied nog aantrekkelijker maken voor bezoekers. Op de website www.depeelnatuurlijk.nl vind je een overzicht van alle deelnemers en activiteiten.

De Peel Natuurlijk organiseert elke twee jaar een kunst/fietsroute in het laatste weekend van september.  De volgende staat voor  2016 gepland.  Behalve de kunstenaars uit Helenaveen en Griendtsveen worden ook veel kunstenaars uit de omgeving uitgenodigd, zij exposeren bij de diverse leden van de Peel Natuurlijk. We merken dat er elke keer meer bezoekers naar dit evenement toekomen, geweldig!  Vaak is het eind september heerlijk weer om te fietsen.

Dat stimuleert ons om de kunstroute steeds weer interessanter te maken. De volgende keer gaan we  ook activiteiten in het natuurgebied Mariapeel  verzorgen ( met dank aan Staatsbosbeheer). We denken aan toneel , muziek en schilderen in de natuur.

 

Lekker eten en drinken:

Herberg de Morgenstond
www.herbergdemorgenstond.nl

Hotel Eetcafé In D’Ouwe Peel
http://www.indouwepeel.nl/

Hoeve Willem III, geweldige ijsjes op het terras
www.ambachtelijkijs.nl

Educatie kunst en cultuur:

Toon Kortoomspark
www.toonkortoomspark.nl
Blote voetenpad? Insectenmuur? Leuk om de tuin te bezoeken!

Atelier Peelwerk
www.atelierpeelwerk.nl
Kom eens kijken hoe tin wordt gegoten.

U kunt blijven slapen bij:

De Oranjehoeve B&B
www.oranjehoeve.com

Hotel Eetcafé In D’Ouwe Peel
http://www.indouwepeel.nl/

keram10
Knop_deelnemer_website